Taipparituloksia kesältä 2016

Neljä kasvattia ovat käyneet taipumuskokeissa jo viime kesänä, mutta en ole saanut aikaiseksi päivittää tuloksia tänne. Tässä nyt vihdoin arvostelut:

Tuura, Eben’s Set Fire To The Rain, kävi taipumuskokeessa 26.5.2016 suorittaen sen ensimmäisellä yrityksellä hyväksytysti. Tuuran arvostelu:
Sosiaalinen käyttäytyminen: Pieni energiapommi, joka osaa myös rauhoittua käskystä. Ottaa itse kiinnostuneena kontaktia ja suhtautuu ystävällisesti toisiin koiriin.
Haku ja laukaus: Reipasta ja aktiivista maa- ja ilmavainuista hakua sopivalla etäisyydellä. Laukauksesta innostuu ja haku laajenee, mutta pitää edelleen hyvin kontaktia ohjaajaan. Tulee kutsusta luokse ja antaa kytkeä.
Jäljestys: Hyvä rauhoitettu alku ja alkaa vauhdikas ilmavainuinen jäljestys aaltoillen jäljen molemmin puolin. Kulma tarkasti. Toisella osuudella laajempi tarkastuslenkki jäljen sivuun. Palaa itse jäljelle. Kaato kiinnosti.
Vesityö: Reippaasti veteen ja tuo pukin ohjaajalle käteen.
Tottelevaisuus: Erittäin hyvä tottelevaisuus.
Yhteistyö ja yleisvaikutelma: Mainio pari, jolla yhteistyö toimii erinomaisesti.

Tuura SPA1

Terra, Eben’s The Rain Is On Fire, kävi taipumuskokeessa 10.9.2016 suorittaen sen ensimmäisellä yrityksellä hyväksytysti. Terran arvostelu:
Sosiaalinen käyttäytyminen: Rauhallinen. Suhtautuu hyvin vieraisiin koiriin ja ihmisiin. Antaa rapsutella.
Haku ja laukaus: Vauhdikasta, riittävän laajuista pistomaista, ilmavainulla tapahtuvaa hakua. Tekee jatkuvasti pistoja, pitäen kontaktin ohjaajaan. Laukauksesta pysähtyy ja jatkaa hakua. Nenää voisi käyttää enemmän. Tulee luokse ja antaa kytkeä.
Jäljestys: Rauhallinen ohjattu lähtö. Maavainulla, rauhallisella vauhdilla jäljen päällä tapahtuva jäljestys. Kulma tarkasti. Suoraan kanille, jota jäi kiinnostuneena tutkimaan.
Vesityö: Halukkaasti veteen. Tuo pukin rannalle.
Tottelevaisuus: Tottelee hyvin ohjaajaa.
Yhteistyö ja yleisvaikutelma: Hyvä parivaljakko, jolla yhteistyö sujuu.

Terra SPA1

Jedi, Eben’s My Boy The Drummer, kävi taipumuskokeessa 16.7.2016 suorittaen sen ensimmäisellä yrityksellä hyväksytysti. Jedin arvostelu:
Sosiaalinen käyttäytyminen: Ystävällinen ja iloinen.
Haku ja laukaus: Riittävän laajaa itsenäistä työtä. Koira tekee useita pistoja oma-aloitteisesti. Vainua voisi käyttää hieman enemmän. Laukauksesta jatkaa.
Jäljestys: Vauhdikkaasti melko hyvin jäljen päällä etenevä koira. Ohjaaja voisi jarruttaa hieman enemmän. Pari nopeaa pyörähddystä jäljensivussa. Kulma hyvin. Koira ohitti kaadon aivan vierestä ja hairahtui pyörimään noin 15 metrin säteellä kaadosta, palasi kuitenkin itse. Kaato kiinnosti.
Vesityö: Halukkaasti veteen. Ui hyvin ja noutaa pukin ohjaajalle.
Tottelevaisuus: Koira on ohjaajansa hallinnassa.
Yhteistyö ja yleisvaikutelma: Parin yhteistyö on mukavaa seurattavaa. Ohjaaja luottaa koiraansa ja homma toimii.

Jedi SPA1

Jose, Eben’s My Little Drummer Boy, kävi taipumuskokeessa 23.7.2016 suorittaen sen ensimmäisellä yrityksellä hyväksytysti. Josen arvostelu tulee tähän, kunhan saan sen omistajalta.

Jose SPA1