Pennut

Seuraava pentue suunnitteilla keväällä/kesällä 2021.

Caitlyn 3.9.2019

Caitlyn astutetaan käyttölinjaisella uroksella. Pennut tulevat olemaan sekalinjaisia. Caitlyn on ½ näyttelylinjainen ja ½ käyttölinjainen. Näin ollen pennuista tulee ns. ¾ käyttölinjaisia. Pennut tulevat olemaan huomattavasti aktiivisempia kuin ns. tavalliset (eli näyttelylinjaiset) cockerit. Myyn pennut vain aktiiviharrastajille tai aktiiviharrastajiksi aikoville. En siis myy niitä pelkästään kotikoiriksi tai lenkkeilykaveriksi.

Jos olet kiinnostunut tulevista pennuista, lähetä sähköpostia ja kerro itsestäsi/perheestäsi. Lisäksi haluan tietää vähintään koirakokemuksen ja koiraharrastustaustan sekä minkä tyyppistä pentua olet(te) hakemassa. Olen erittäin tarkka siitä, että oikea pentu menee oikeaan kotiin. Ja myös toisinpäin, eli että oikea omistaja saa itselleen sopivan pennun. Tämä siis tarkoittaa, että minä valitsen mikä pentu muuttaa mihinkin kotiin. 

*****************************************************************

Pennut kasvavat kotioloissa ja ulkoilevat mahdollisimman paljon. Pennut oppivat liikkumaan erilaisilla alustoilla ja niillä on paljon erilaisia leluja ja aktivointivälineitä. Lisäksi pennut käyvät mukanani eri paikoissa ja oppivat kulkemaan autossa.

Pennut opettelevat koirien välistä kommunikointia kaikkien aikuisten koirieni kanssa ja ennen luovutusta ne tapaavat myös muun rotuisia koiria. Pennut käyvät pentutestissä koulutetun koiranomin luona ja käyn läpi tulokset uusien omistajien kanssa. Videokuvaan testit, jolloin oman pennun testivideon saa mukaansa.

Luovutuksen yhteydessä pennuista tehdään kirjalliset kauppasopimukset Kennelliiton virallisella kauppasopimuksella ja mukaan tulee eläinlääkärin lausunto pennun terveydentilasta. Käyn kaikkien tulevien pennunostajien kanssa läpi cockerspanieleiden Jalostuksen tavoiteohjelmaan kirjatut sairaudet. Lisäksi voit tutustua yleisiin koirien perinnöllisiin sairauksiin.

Pentujen mukaan annan kattavat tieto- sekä tarvikepaketit. Kasvattieni omistajilla on lisäksi yhteinen facebook-ryhmä, jossa voi kysellä minulta tai muilta omistajilta neuvoja tai jakaa ajatuksia. Julkaisen myös tässä ryhmässä mielestäni mielenkiintoisia ja tärkeitä linkkejä ja artikkeleita.

Ennen kuin pentu muuttaa kotiin, suosittelen lukemaan Turid Rugaasin kirjoittaman Rauhoittavat signaalit-kirjan, ja aiheeseen voi tutustua lyhyesti myös Rugaasin kotisivuilla. Lisäksi suosittelen lukemaan Salme Mujusen kirjan Pentuaapinen. Kannattaa myös tutustua Kennelliiton Hankikoira.fi-sivustoon, josta löytyy paljon informaatiota koiran hankinnasta, hoidosta ja kouluttamisesta. Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen sivuilta löytyy myös hyvä opas Koira-ihminen-koira -sanakirja.