Pennut

Seuraava pentue suunnitteilla keväällä/kesällä 2024.

Kasvatan sekalinjaisia cockereita, joissa on reilusti enemmän käyttölinjaa. Myyn pennut ainoastaan koiran kanssa aktiivisesti harrastaviin koteihin. Jos siis etsit ns. perinteistä cockeria, katso näyttelylinjaisten cockereiden kasvattajia.

**********************************************************************

Pennut kasvavat kotioloissa ja ulkoilevat mahdollisimman paljon. Pennut oppivat liikkumaan erilaisilla alustoilla ja niillä on paljon erilaisia leluja ja aktivointivälineitä. Lisäksi pennut käyvät mukanani eri paikoissa ja oppivat kulkemaan autossa.

Pennut opettelevat koirien välistä kommunikointia kaikkien aikuisten koirieni kanssa ja ennen luovutusta ne tapaavat myös muun rotuisia koiria. Pennut käyvät pentutestissä koulutetun koiranomin luona ja käyn läpi tulokset uusien omistajien kanssa. Videokuvaan testit, jolloin oman pennun testivideon saa mukaansa.

Luovutuksen yhteydessä pennuista tehdään kirjalliset kauppasopimukset Kennelliiton virallisella kauppasopimuksella ja mukaan tulee eläinlääkärin lausunto pennun terveydentilasta. Käyn kaikkien tulevien pennunostajien kanssa läpi cockerspanieleiden Jalostuksen tavoiteohjelmaan kirjatut sairaudet. Lisäksi voit tutustua yleisiin koirien perinnöllisiin sairauksiin.

Pentujen mukaan annan kattavat tieto- sekä tarvikepaketit. Kasvattieni omistajilla on lisäksi yhteinen Facebook-ryhmä, jossa voi kysellä minulta tai muilta omistajilta neuvoja tai jakaa ajatuksia. Julkaisen myös tässä ryhmässä mielestäni mielenkiintoisia ja tärkeitä linkkejä ja artikkeleita. Lisäksi teen jokaiselle pentueelle oman WhatsApp-ryhmän, jossa pentueen omistajat voivat keskustella keskenään ja lisäksi kysellä minulta neuvoja.

Ennen kuin pentu muuttaa kotiin, suosittelen lukemaan Turid Rugaasin kirjoittaman Rauhoittavat signaalit-kirjan, ja aiheeseen voi tutustua lyhyesti myös Rugaasin kotisivuilla. Lisäksi suosittelen lukemaan Salme Mujusen kirjan Pentuaapinen. Kannattaa myös tutustua Kennelliiton Hankikoira.fi-sivustoon, josta löytyy paljon informaatiota koiran hankinnasta, hoidosta ja kouluttamisesta. Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen sivuilta löytyy myös hyvä opas Koira-ihminen-koira -sanakirja.