Pennut

Molly on astutettu Daimilla ja pennut syntyvät elokuun ensimmäisellä viikolla. Pentujen luovutus on syyskuun lopulla.

Pentueen sukutaulu

Pennut ovat sekalinjaisia. Molly on ¾ näyttelylinjaien ja ¼ käyttölinjainen. Daim on käyttölinjainen. Näin ollen pennuista tulee ns. ¾ käyttölinjaisia. Pennut tulevat siis olemaan huomattavasti aktiivisempia kuin ns. tavalliset (eli näyttelylinjaiset) cockerit. Myyn pennut vain aktiivisiin ja harrastaviin koteihin, eli en myy niitä pelkästään kotikoiriksi.

Molly on hyvän ystäväni koira ja asuu lapsiperheessä. Omistajansa mukaan Molly on täydellinen koira. Molly on erittäin energinen, mutta osaa kotioloissa olla rauhassa. Molly on myös erittäin iloinen ja leikkisä ja todella hyvä harrastuskoira. Molly on suorittanut spanieleiden taipumuskokeen hyväksytysti ja siltä löytyy myös riistaviettiä. Molly on kuitenkin erittäin miellyttämisenhaluinen ja se on helppo kouluttaa.

Mollyn pääharrastuslaji on agility ja Molly aloittaa kilpailemisen pentujen jälkeen. Mollyn sivuilta löytyy muutamia videoita. Molly on luonnetestattu pistein +99. Molly on käynyt yhdessä virallisessa näyttelyssä ja sai laatuarvostelun H, sillä se pudotti turkkinsa pari viikkoa ennen näyttelyä.

Molly on luustoltaan terve, eli lonkat ovat B/B (Blup-indeksi on 102), kyynärät 0/0, polvet 0/0, selkä kaikilta osin terve (VA0, SP0, LTV0) ja silmissä oli tarkastushetkellä vain muutama ylimääräinen ripsi, jotka eivät haittaa sitä lainkaan. Lisäksi Molly on prcd-PRA ja FN terve. Se on AMS-kantaja, mutta koska Daim on perimältään terve AMS:n osalta, eivät pennut voi saada tätä tautia.

Mollyn sisarukset ovat myös terveitä ja toimivat harrastuskoirina. Löydät lisätietoa niistä täältä.

Daim on erittäin sosiaalinen, aina iloinen ja arjessa helppo. Daim tulee kaikkien kanssa toimeen ja on erittäin nöyrä, eli ei haasta ketään ikinä. Daim on aina valmis kaikkeen ja tulee aina joka paikkaan mukana. Daimilla on kova työmotivaatio ja se on erittäin älykäs ja nopea oppimaan. Daimilla on paljon riistaviettiä, mutta sitä ei ole koulutettu metsästyskoiraksi. Daimia ei mikään ei jännitä vaan menee aina reippaasti uusia kokemuksia kohti. Daim harrastaa agilitya ja kilpailee medi 2-luokassa.

Daim on luustoltaan terve, eli lonkat ovat B/A (Blup-indeksi 102), kyynärät 0/0, polvet 0/0, terve (VA0, LTV0) ja silmissä oli tarkastushetkellä vain muutama ylimääräinen ripsi, jotka eivät haittaa sitä lainkaan. Daim on myös FN ja AMS terve.

Daimin emä on agilitykoira ja sen tiedot löytyvät täältä. Daimin isä on metsästyskoira ja sen tiedot löytyvät täältä.

Löydät kuvia Daimista alempaa tältä sivulta ja Mollyn kuvia löydät Mollyn omalta sivulta sekä kuvagalleriastani useasta kansiosta.

Pennut kasvavat kotioloissa ja ulkoilevat mahdollisimman paljon. Pennut oppivat liikkumaan erilaisilla alustoilla ja niillä on paljon erilaisia leluja ja aktivointivälineitä. Lisäksi pennut käyvät mukanani eri paikoissa ja oppivat kulkemaan autossa.

Pennut opettelevat koirien välistä kommunikointia kaikkien aikuisten koirieni kanssa ja ennen luovutusta ne tapaavat myös muun rotuisia koiria. Pennut käyvät pentutestissä koulutetun koiranomin luona ja käyn läpi tulokset uusien omistajien kanssa. Videokuvaan testit, jolloin oman pennun testivideon saa mukaansa.

Luovutuksen yhdeydessä pennuista tehdään kirjalliset kauppasopimukset Kennelliiton virallisella kauppasopimuksella ja mukaan tulee eläinlääkärin lausunto pennun terveydentilasta. Käyn kaikkien tulevien pennunostajien kanssa läpi cockerspanieleiden Jalostuksen tavoiteohjelmaan kirjatut sairaudet. Lisäksi voit tutustua yleisiin koirien perinnöllisiin sairauksiin.

Pentujen mukaan annan kattavat tieto- sekä tarvikepaketit. Kasvattieni omistajilla on lisäksi yhteinen facebook-ryhmä, jossa voi kysellä minulta tai muilta omistajilta neuvoja tai jakaa ajatuksia. Julkaisen myös tässä ryhmässä mielestäni mielenkiintoisia ja tärkeitä linkkejä ja artikkeleita.

Ennen kuin pentu muuttaa kotiin, suosittelen lukemaan Turid Rugaasin kirjoittaman Rauhoittavat signaalit-kirjan, ja aiheeseen voi tutustua lyhyesti myös Rugaasin kotisivuilla. Lisäksi suosittelen lukemaan Salme Mujusen kirjan Pentuaapinen. Kannattaa myös tutustua Kennelliiton Hankikoira.fi-sivustoon, josta löytyy paljon informaatiota koiran hankinnasta, hoidosta ja kouluttamisesta. Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen sivuilta löytyy myös hyvä opas Koira-ihminen-koira -sanakirja.

Daim kisoissa 21.6.2020
Daim & Caitlyn pihalla 6.6.2020
Daim kisoissa 1.3.2020
Daim agitreeneissä 31.1.2020