Pennut

Seuraava pentue suunnitteilla keväälle/kesälle 2020.

Pennut kasvavat kotioloissa ja ulkoilevat mahdollisimman paljon. Pennut oppivat liikkumaan erilaisilla alustoilla ja niillä on paljon erilaisilla leluja ja aktivointivälineitä. Lisäksi pennut käyvät kuuden viikon iästä eteenpäin mukanani eri paikoissa ja oppivat kulkemaan autossa ja olemaan myös ilman sisaruksiaan.

Pennut opettelevat koirien välistä kommunikointia kaikkien aikuisten koirieni kanssa ja ennen luovutusta ne tapaavat myös muun rotuisia koiria. Pennut käyvät pentutestissä koulutetun koiranomin luona ja tulokset käyn läpi uusien omistajien kanssa. Videokuvaan testit, jolloin oman pennun testivideon saa mukaansa.

Luovutuksen yhdeydessä pennuista tehdään kirjalliset kauppasopimukset Kennelliiton virallisella kauppasopimuksella ja mukaan tulee eläinlääkärin lausunto pennun terveydentilasta. Käyn kaikkien tulevien pennunostajien kanssa läpi cockerspanieleiden Jalostuksen tavoiteohjelmaan kirjatut sairaudet. Lisäksi voit tutustua yleisiin koirien perinnöllisiin sairauksiin.

Pentujen mukaan annan kattavat tieto- sekä tarvikepaketit. Kasvattieni omistajilla on lisäksi yhteinen facebook-ryhmä, jossa voi kysellä minulta tai muilta omistajilta neuvoja tai jakaa ajatuksia. Julkaisen myös tässä ryhmässä mielestäni mielenkiintoisia ja tärkeitä linkkejä ja artikkeleita. Pennut luovutetaan pestyinä ja trimmattuina, ja trimmaan kasvattini ilmaiseksi 9 kuukauden ikään saakka.

Ennen kuin pentu muuttaa kotiin, suosittelen lukemaan Turid Rugaasin kirjoittaman Rauhoittavat signaalit-kirjan, ja aiheeseen voi tutustua lyhyesti myös Rugaasin kotisivuilla. Lisäksi suositeelen lukemaan Salme Mujusen kirjan Pentuaapinen. Kannattaa myös tutustua Kennelliiton Hankikoira.fi-sivustoon, josta löytyy paljon informaatiota koiran hankinnasta, hoidosta ja kouluttamisesta. Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen sivuilta löytyy myös hyvä opas Koira-ihminen-koira -sanakirja.