Pennut

Eben’s My Supergirl – Frosty Morning’s Super Trouper

Caitlyn & Edi

Caitlynin ja Edin pennut syntyivät 12.5. Pentueessa on viisi pentua: kolme narttua ja kaksi urosta. Narttujen värit ovat musta, punainen ja maksanvärinen ja urosten musta ja punainen. Synnytys sujui täydellisesti ja Caitlyn hoitaa pentuja hyvin.

En ota enempää kyselyitä pennuista.

Pentueen sukutaulu

Pentueen oma sivu

Caitlyn on 50/50 sekalinjainen ja Edi on käyttölinjainen, joten pennut tulevat olemaan 75 % käyttölinjaisia. Caitlyn on olemukseltaan huomattavasti enemmän käyttölinjainen kuin näyttelylinjainen, joten pennut tulevat mitä todennäköisimmin olemaan täysin käyttölinjaisen oloisia. Pennut tulevat siis olemaan huomattavasti aktiivisempia kuin ns. tavalliset (eli näyttelylinjaiset) cockerit.

Caitlyn on luonteeltaan aina iloinen ja energinen. Kotona se osaa kuitenkin olla rauhassa, ja paras paikka on sohvalla sylissä. Caitlyn on helposti koulutettava ja miellyttämisenhaluinen, ja rakastaa tehdä hommia yhdessä. Caitlynilla on mahtava työmotivaatio, ja treenaaminen on sen mielestä ihan parasta. Aivan sama mitä treenataan, se tehdään täysillä. Sillä on kova riistavietti ja se on todella lupaava metsästyskoirana. Caitlyn on aivan mahtava harrastuskoira!

Caitlynin emä on oma kasvattini näyttis Enya, jolla on SPME AVO1 ja se on FI AVA ja Caitlynin isä on käyttis Morgan, jolla on SPME AVO2. Caitlyn on suorittanut sekä vesityökokeen että taipumuskokeen hyväksytysti ja siirtyi agilityssa kolmosiin juuri ennen kuin kisat lopetettiin, joten emme ehtineet korkata kolmosissa kisaamista. Koronan takia siltä puuttuu myös näyttely- ja luonnetestitulokset. Caitlynilla ei vielä ole SPME-tulosta, sillä jouduin jättämään kokeen väliin ollessani sairas.

Edi on myös tyypillinen cockeri, eli iloinen, avoin ja energinen. Edillä on hyvä työmotivaatio ja se on omistajansa mukaan sopivan miellyttämisenhaluinen. Edi ei ole liian pehmeä vaan pikemminkin hieman kova. Edi on suorittanut vesityökokeen hyväksytysti ja sen kanssa harrastetaan metsästystä. Lisäksi Edin kanssa on aloiteltu agilitya ja se on erittäin lupaava siinä.

*****************************************************************

Alla kuvia Caitlynista ja Edistä astutusten yhteydessä ja lisäksi muita kuvia Edistä.

Tässä myös pieni pätkä astutusleikeistä jäällä.

Caitlyn & Edi
Caitlyn & Edi
Caitlyn & Edi
Caitlyn & Edi
Edi & Caitlyn
Edi
Edi
Caitlyn & Edi
Caitlyn & Edi
Caitlyn & Edi
Edi, kuva: Jukka Paroinen
Edi, kuva: Jukka Paroinen
Edi, kuva: Jukka Paroinen
Edi hommissa kyyhkypassissa
Edi
Edi
Edi
Edi ja omistaja Eveliina suoritetun vesityökokeen jälkeen

**********************************************************************

Pennut kasvavat kotioloissa ja ulkoilevat mahdollisimman paljon. Pennut oppivat liikkumaan erilaisilla alustoilla ja niillä on paljon erilaisia leluja ja aktivointivälineitä. Lisäksi pennut käyvät mukanani eri paikoissa ja oppivat kulkemaan autossa.

Pennut opettelevat koirien välistä kommunikointia kaikkien aikuisten koirieni kanssa ja ennen luovutusta ne tapaavat myös muun rotuisia koiria. Pennut käyvät pentutestissä koulutetun koiranomin luona ja käyn läpi tulokset uusien omistajien kanssa. Videokuvaan testit, jolloin oman pennun testivideon saa mukaansa.

Luovutuksen yhteydessä pennuista tehdään kirjalliset kauppasopimukset Kennelliiton virallisella kauppasopimuksella ja mukaan tulee eläinlääkärin lausunto pennun terveydentilasta. Käyn kaikkien tulevien pennunostajien kanssa läpi cockerspanieleiden Jalostuksen tavoiteohjelmaan kirjatut sairaudet. Lisäksi voit tutustua yleisiin koirien perinnöllisiin sairauksiin.

Pentujen mukaan annan kattavat tieto- sekä tarvikepaketit. Kasvattieni omistajilla on lisäksi yhteinen Facebook-ryhmä, jossa voi kysellä minulta tai muilta omistajilta neuvoja tai jakaa ajatuksia. Julkaisen myös tässä ryhmässä mielestäni mielenkiintoisia ja tärkeitä linkkejä ja artikkeleita. Lisäksi teen jokaiselle pentueelle oman WhatsApp-ryhmän, jossa pentueen omistajat voivat keskustella keskenään ja lisäksi kysellä minulta neuvoja.

Ennen kuin pentu muuttaa kotiin, suosittelen lukemaan Turid Rugaasin kirjoittaman Rauhoittavat signaalit-kirjan, ja aiheeseen voi tutustua lyhyesti myös Rugaasin kotisivuilla. Lisäksi suosittelen lukemaan Salme Mujusen kirjan Pentuaapinen. Kannattaa myös tutustua Kennelliiton Hankikoira.fi-sivustoon, josta löytyy paljon informaatiota koiran hankinnasta, hoidosta ja kouluttamisesta. Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen sivuilta löytyy myös hyvä opas Koira-ihminen-koira -sanakirja.